sigtuna stadsängar

kv 17 och 18

Historisk stadskärna, småskalig bebyggelse och en blandning mellan skön natur, stadsliv och kullerstensgator. Detta är Sigtuna, Sveriges äldsta stad. Här byggs nu Sigtuna Stadsängar – en helt ny stadsdel som blir en levande, trygg och spännande plats att leva på.

”Visionen är att tillsammans med alla byggherrar skapa Sveriges mest hållbara stadsdel.”

– Magnus Knutsson, VD Fler Bostäder

Här kommer allt som behövs att finnas för en bättre vardag. Små trevliga kvarter, parker, torg, cykelbanor, restauranger och butiker. På gång- och cykelavstånd finns också skola, fritids och förskola. Hit flyttar du för att bo utanför Stockholms absoluta centrum. För att få vara närmre naturen och låta ditt sport- eller friluftsintresse få lite mer utrymme, eller för att du söker det där sociala livet som Sigtuna har att erbjuda, utan att för den sakens skull behöva ta dig så långt.

”Det som gör den här platsen så speciell är att det är ett geografiskt bra läge nära Uppsala, Arlanda, Stockholm och Mälardalen. Men också att det är Sveriges äldsta stad med sin fantastiska historia, gränderna och den gamla handelsgatan. Allt det här har man fångat upp i Sigtuna Stadsängar genom att blanda gammalt och nytt. Det kommer att bli helt fantastiskt.”

– Fabian Pyk, Arkitekt FOJAB Arkitekter

bostäder för människan i centrum

Vi har gjort det till vår uppgift att bygga bättre bostäder som fler har möjlighet att flytta in i. Därför är det viktigt att våra bostäder håller hög kvalitet och tar hänsyn till miljön för att hålla över tid. Vi bygger endast med gedigna, hållbara material som trä, tegel, betong eller metall och lägger stort fokus på gröna trivsamma gårdsmiljöer. Vi skapar ljusa bostäder, gärna med glaspartier som sträcker sig från golv till tak.

Inspiration L House
Foto: Studio MK27

I samarbete med:

De lummiga uteplatserna är tänkt att bilda de där naturliga mötesplatserna där du tillsammans med vänner, familj eller grannar kan odla grönsaker, spela kort eller bara hänga. Egentligen får du lov att göra precis vad du känner för. Vi skapar bara förutsättningarna för att du ska få en bättre vardag.

”Vi har inspirerats mycket av platsen. Sigtuna med sin historia, struktur och personliga småskalighet, och så naturen som är påtagligt nära. Vi vill göra bostäder som är älskvärda för människorna som ska bo här.”

– Joachim Lundquist, Arkitekturchef FOJAB Arkitekter

mysiga uteplatser, socialt häng och natur

Det är kanske just därför du skulle tycka om att bo på markplan med radhuskänsla och möjlighet att öppna upp stora glaspartier ut mot Sigtunas gamla handelsgata. Interagera och ta del av vad staden erbjuder, eller kanske låta staden få ta del av din alldeles egen lilla studio. Du som gillar känslan av att bo i lägenhet finner säkert våra öppna planlösningar attraktiva där du kan styra och ställa hur du vill. Lägenheterna är nämligen flexibelt planerade för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina kvadratmeter.

För dig som gillar lite mer lugn och ro finns möjlighet att flytta in på toppen. Här bor du med större avskildhet och varierande takterrasser i olika lägen. Ibland kanske du känner för lite mer sällskap, då är det inte långt till någon av de gemensamma gröna mötesplatserna, planerade för just det här ändamålet.

”Vi vill bygga bostäder för många olika människor. Därför har vi valt varierande boendetyper ovanpå varandra. I bottenplan är det öppet mot både uteplats och gatan. Karaktären är lite likt radhuskvaliteter. Ovanpå är det bostäder som har genomtänka öppna planlösningar. Högst upp finns bostäder som är lite mer som en villa. Större bostäder med avskilda uteplatser. Här möter vi många olika behov.”

– Fabian Pyk, Arkitekt FOJAB Arkitekter

När du köper en bostad av oss har du många valmöjligheter. Vi har samlat det bästa från tre hem i ett och samma bostadshus. Det skulle vi vilja säga är ganska unikt.

Vill du veta mer?

anmäl ditt intresse här

Ja. Jag godkänner att min e-postadress sparas
enligt riktlinjer med dataskyddslagen GDPR (General Data Protection Regulation)