Sigtuna Stadsängar Kv Friheten

Kv 18 Friheten

Här bor du mitt i naturen, men ändå hemma. När du köper en arkitektritad bostad av oss får du inte bara ett designmässigt snyggt hem för mindre pengar, du får också mer frihet och fler valmöjligheter. Vi har nämligen samlat det bästa från fyra bostadstyper i ett och samma lägenhetshus.

I samarbete med:

Skärmavbild 2019-10-22 kl. 13.05.47

mycket hem att längta till

Bostadstyp:
Lägenheter

Ägandeform:
Bostadsrättsförening

Antal bostäder:
30 bostadsrätter

Antal rum:
1-5

Storlek:
35-132

Pris:
Inte bestämt

Våningar:
Fyra våningar

Tillträde:
Mitten av 2021

Broschyr:
Ladda ner

Visningar

Håll koll på hemsidan, eller anmäl dig till vårt nyhetsbrev för att få uppdateringar kring visningar.

Kontaktperson:
Magnus Knutsson
070-208 53 13
magnus.knutsson@flerbostader.nu

  • Nära naturen, men ändå hemma
  • Mixade lägenhetstyper
  • Öppen grön innergård

Välkommen till Sigtuna stadsängar

Morgondagens stadsdel med allt som behövs för en bättre vardag.

Sigtuna, Sveriges äldsta stad, har en historisk stadskärna, småskalig bebyggelse och omges av skön natur.

Här byggs nu Sigtuna Stadsängar – en helt ny stadsdel som blir en levande, trygg och spännande plats att leva på.

Med målsättningen att bli Sveriges mest hållbara stadsdel är det visionsstyrda projektet i stadsängarna redan i full gång. Utvecklingen går i raketfart och blandningen av gammalt och nytt formas till något helt unikt. Här byggs fler skolor, nytänkande mataffärer, hälsoanläggningar och friluftsområde med mountainbikeparker. Projektet för närvärmeanläggningar och solfångarparker har påbörjats och en dagvattensjö har återskapats för att bidra till ytterligare naturupplevelser sommartid och skridskoåkning vintertid. Här finns allt som behövs för en bättre vardag. Små trevliga kvarter, parker, torg, cykelbanor, restauranger och butiker. Sigtuna Stadsängar har en struktur likt historiska Sigtuna med tät varierad bebyggelse. Området kommer att innehålla ca 700 bostäder, verksamheter, handel och skola.

Intresseanmälan

Vad roligt att du är intresserad av Sigtuna Stadsängar. Så snart möjlighet finns öppnar vi för intresseanmälan här på sidan. Håll utkik!

Det som gör den här platsen så speciell är att det är ett geografiskt bra läge nära Uppsala, Arlanda, Stockholm och Mälardalen. Men också att det är Sveriges äldsta stad med sin fantastiska historia, gränderna och den gamla handelsgatan. Allt det här har man fångat upp i Sigtuna Stadsängar genom att blanda gammalt och nytt. Det kommer att bli helt fantastiskt.

– Fabian Pyk, Arkitekt FOJAB

Mycket välbefinnande för pengarna

Kvarter 18 Friheten

Vårt projekt ramas in av Stadsängsgatan och Silvergatan. Mot väster öppnar kvarteren upp lägre villabebyggelse. Husen är i 3-4 våningar med entréer mot gatan. Bostadsgårdar vetter mot väster. Parkering finns i garage under kv 18. I kvarteret finner man ”Radhus”, med direkt kontakt med gata, lägenheter och ”Villor” i två våningar högst upp i husen.

mer

Bostäder för människan i centrum

Vi har gjort det till vår uppgift att bygga bättre bostäder som fler har möjlighet att flytta in i. Därför är det viktigt att våra bostäder håller hög kvalitet och tar hänsyn till miljön för att hålla över tid. Vi bygger endast med gedigna, hållbara material som trä, tegel, betong eller metall och lägger stort fokus på gröna trivsamma gårdsmiljöer. Vi skapar ljusa bostäder, gärna med glaspartier som sträcker sig från golv till tak.

De lummiga uteplatserna är tänkt att bilda de där naturliga mötesplatserna där du tillsammans med vänner, familj eller grannar kan odla grönsaker, spela kort eller bara hänga. Egentligen får du lov att göra precis vad du känner för. Vi skapar bara förutsättningarna för att du ska få en bättre vardag.

Dölj

Morgondagens stadsdel

– på invånarnas villkor

Sigtuna är Sveriges äldsta stad med en stadskärna som fått sin form av en medeltida struktur.

I Sigtuna har man nära till vatten och natur och goda förbindelser med Stockholm, Uppsala och Arlanda. Det är en framtidsregion med god arbetsmarknad och utmärkta kommunikationer. Totalt upptar Sigtuna stadsängar en yta på 330 000 kvadratmeter. Det blir en levande, trygg och intressant plats att leva på. Planeringen har omfattats av en omfattande medborgardialog och med visionen att bli morgondagens stadsdel – på invånarnas villkor.

mer

En ny frihet

Kanske längtar du efter en ny frihet och en problemfri vardag? Såsom närheten till stadskärnans utbud samt livskvalitet genom natur och vatten runt knuten? Det här boendet är till för dig som vill sätta guldkant på tillvaron och samtidigt vill ha närheten till service och kommunikation. Det är dig vi har tänkt på när vi skissat på ytorna och valt materialet. Här finns möjligheter att leva på ett hållbart sätt, att vara en del av morgondagens livstil där enkelhet och flexibilitet är i fokus för att du ska kunna lägga mer tid på dig själv och din familj.

Dölj

Kvadratsmarta ytor, sociala uteplatser och natur

Det är kanske just därför du skulle tycka om att bo på markplan med radhuskänsla och möjlighet att öppna upp stora glaspartier ut mot Sigtunas gamla handelsgata. Interagera och ta del av vad staden erbjuder, eller kanske låta staden få ta del av din alldeles egen lilla studio. Du som gillar känslan av att bo i lägenhet finner säkert våra öppna planlösningar attraktiva där du kan styra och ställa hur du vill. Lägenheterna är nämligen flexibelt planerade för att du ska få ut så mycket som möjligt av dina kvadratmeter.

mer

För dig som gillar lite mer lugn och ro finns möjlighet att flytta in på toppen. Här bor du med större avskildhet och varierande takterrasser i olika lägen. Ibland kanske du känner för lite mer sällskap, då är det inte långt till någon av de gemensamma gröna mötesplatserna, planerade för just det här ändamålet.

Dölj