Vipehusen

ett välbevarat område som växer med omsorg

Beläget på en vacker plats i Östra Lund hittar du Vipehusen. Området har historiska anor från Södra skånska infanteriregementet och Vipeholms sjukhus. Blandat med nyare bostäder och äldre subtila byggnader omgärdas området av en lummig miljö, med uppväxta träd. Strax norr om Vipehusen finns dessutom en cykelväg som har sin västra ända i Lund och den östra i Södra Sandby för avkopplande cykelturer eller pendling. 

Arkitekter:

Har_logo
sews-logo

99 lägenheter fördelade på två hus
1-4 rok, 29-88 m²

mycket hem att längta till

Bostadstyp:
Lägenheter

Upplåtelseform:
Hyresrätt

Antal bostäder:
99 Lägenheter

Antal rum:
1-4

Storlek:
29-88 m²

Lägenhetsförteckning:
Vipeholms allé 6 – Ladda ner
Vipeholms allé 8 – Ladda ner

Våningar:
Fyra till sex våningar

Tillträde inflyttning:
Hus 1: December 2021
Hus 2: Mars 2022

Lägenhetsväljare

  • Parkeringsgarage
  • Härlig gårdsmiljö
  • Lummig cykelled till centrala Lund

Välkommen till Vipehusen

Här bor storstadsbon som tycker lika mycket om naturen

Det är enkelt att pendla oavsett om du väljer till fots, cykel eller med bil, då det uppförs parkeringsgarage och komplementbyggnader för cykelparkering och förvaring av barnvagnar och rullstolar.

Lägenheterna är funktionellt planerade, med en umgängesdel med kök och vardagsrum i öppet samband, samt en mer privat sovavdelning eller sovalkov, beroende på lägenheternas storlek.
I varje byggnad finns två trapphus, och i varje trapphus finns fyra lägenheter per våning – i mitten mindre lägenheter, och i ändarna större, genomgående lägenheter. På gavlarna finns trerumslägenheter med ljus från tre håll. Alla lägenheter har en rejäl balkong, eller i bottenplan en uteplats.

Den utvändiga färgsättningen är i en varm gulaktig kulör, med en dragning åt rosa, samt mindre partier i en grågrön accentfärg. Entrépartierna tillverkas av massiv ek, och i entréer och trapphus läggs golv av granitkeramik. Huset har genomgående hög standard med långsiktigt hållbara materialval.

Planerad inflyttning december 2021

intresseanmälan

Håll dig uppdaterad och anmäl dig tidigt.

  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.