Alléhusen Ägarlägenheter

moderna ägarlägenheter i en växande och gemytlig miljö

Med våra äganderätter kan du nu äga din lägenhet fullt ut, på samma sätt som ett småhus

Blandat med nyare bostäder och äldre subtila byggnader växer nu Alléhusen fram, omgärdat av en lummig miljö med uppväxta träd. I närheten finns ett cykelstråk för smidig cykelpendling eller avkopplande turer. Cykelstråket har sin västra ände i Lunds centrala delar och den östra i Södra Sandby.

Lägenheterna är funktionellt planerade, med en umgängesdel med kök och vardagsrum i öppet samband, samt en mer privat sovavdelning beroende på lägenheternas storlek. Husens byggnation integreras i den naturliga kuperingen. Nästan alla lägenheter har balkong eller uteplats.

 • Ägarlägenhet är en boendeform som innebär att en privatperson eller ett företag äger en lägenhet fullt ut jämfört med en bostadsrätt, där man istället äger rätten att bo där.
 • – Parkeringsgarage
  – Naturnära område
  – Cykel- och gångavstånd till centrala Lund

34 ägarlägenheter fördelade på ett hus
1-4 rok, 32-79 m²

 • Parkeringsgarage
 • Naturnära område
 • Lummig cykelled till centrala Lund

Ägarlägenhet

Möjligheten att äga sin egen lägenhet i ett
flerbostadshus – som ett radhus på höjden

 • Våra ägarlägenhet är en boendeform som innebär att du äger din lägenhet fullt ut jämfört med en bostadsrätt där du istället äger rätten att bo.
 • Varje ägarlägenhet räknas som en egen fastighet och betraktas därför som fast egendom, precis som ett hus.
 • Med en ägarlägenhet finns det möjlighet att pantsätta, belåna och överlåta sin fastighet.
 • Ger dig en stor personlig frihet samt låga fasta kostnader.
 • Möjlighet för juridisk person att köpa ägarlägenhet.
 • Garanterad möjlighet att hyra ut din lägenhet.

Fördelar

Frihet att göra om
Ägarlägenhet ger dig ett ökat självbestämmande och rätt att måla om, byta kök eller renovera (så länge det inte påverkar fastighetens skick eller säkerhet).

Stadgar och regler
Du behöver inte ta hänsyn till en bostadsrättsförenings stadgar och regler.

Bestäm själv finansiering och få lägre månadskostnad
När du bor i en ägarlägenhet betalar du inte för några gemensamma lån till en bostadsrättsförening, vilket innebär att månadsavgiften blir avsevärt lägre.

Du bestämmer själv hur du vill finansiera din lägenhet. Dessutom får du ränteavdrag för dina räntekostnader, vilket inte är möjligt för gemensamma lån i en bostadsrättsförening.

Sälj till vem du vill
Till skillnad från en bostadsrätt, där bostadsrättsföreningen kan neka köparen, har du som ska sälja en ägarlägenhet full frihet att välja köpare.

Hyr ut när du vill
Att äga sin lägenhet ger dig frihet att hyra ut när du vill och till vem du vill. Eller hyr ut lägenheten till någon av dina anställda om du äger lägenheten som företag/juridisk person

Företag – juridisk person
Möjligt för juridisk person att köpa ägarlägenhet.

Lägre boendekostnad

En ägarlägenheter har ibland en högre köpeskilling jämfört med en bostadsrätt, men har istället en lägre månadsavgift och en lägre totalkostnad.

När du köper en bostadsrätt består en betydande del av den totala kontraktssumman av ett lån hos bostadsrättsföreningen. Räntekostnader och amorteringar för dessa lån inkluderas i den månadsavgift som betalas till bostadsrättsföreningen. Lån i bostadsrättsförening är inte avdragsgilla.

Vid köp av ägarlägenhet finns inga gemensamma lån. Däremot ägs delar av byggnaden, såsom tak, fasad, trappuppgång och hiss, gemensamt och förvaltas av en samfällighetsförening.

  Intresseanmälan för Alléhusen Ägarlägenheter

  Ja. Jag godkänner att min e-postadress sparas
  enligt riktlinjer med dataskyddslagen GDPR (General Data Protection Regulation)